A-kasse for studerende


Det har ikke altid været populært for studerende at melde sig ind i en a-kasse. Det er det dog efterhånden blevet, og det skyldes, at mange a-kasser i dag tilbyder gratis medlemsskab for studerende, når de melder sig ind hos dem. A-kasserne og fagforeningerne er nemlig alle meget interesserede i at trække studerende til.

Det kan dog som studerende godt være lidt svært at finde ud af, hvad der er af fordele ved at melde sig ind i en a-kasse eller en fagforening. Det har dog nogle klare fordele, som du kan læse mere om på denne, hvor du også vil blive informeret om nogle af de vigtigste regler på området.

Gratis medlemsskab i flere a-kasser

Som studerende er det muligt at være medlem af en lang række a-kasser uden at skulle betale kontingent. Det at være medlem af en a-kasse har sine klare fordele. Står du nemlig uden arbejde, når du er færdig med at studere, kan du nemlig få dagpenge. Bemærk dog at det kræver, at du har været medlem af en a-kasse i minimum 1 år. Har du ikke været det, skal du vente en måned, før du kan få dagpenge. Det kan være rigtig rart at have denne mulighed som studerende, da det ikke er altid, man kan komme ud på arbejdsmarkedet med det samme.

a kasse studerendeHvis du ønsker at melde dig ind i en a-kasse for elever og lærlinge, så skal den uddannelse, du studerer på have en varighed på mindst 18 måneder. Meld dig gerne ind så hurtigt som muligt og minimum et år før, din uddannelse slutter, så du har ret til dagpenge med det samme. Når du ikke at melde dig ind, før dit studie er afsluttet, har du to uger til at melde dig ind. Ellers skal du først være medlem af en a-kasse i 1 år, før du er berettiget til at få dagpenge.

Selvom der er gratis medlemsskab blandt de fleste a-kasser for studerende, så betyder det ikke, at du har bundet dig efterfølgende til at være medlem af den samme a-kasse. Her kan det med fordel betale sig at finde den billigste a-kasse. Her kan du gøre brug af vores oversigt.

A-kasse for studerende er mere end dagpenge

I dag er a-kasser meget mere end blot en virksomheder, der udbetaler dagpenge. De er nemlig interesserede i at få dig ud på arbejdsmarkedet så hurtigt som muligt igen, og derfor tilbyder de forskellige kurser, workshops, samtaler med videre. De har en interesse i at få dig i arbejde så hurtigt som muligt.

Derfor er en a-kasse ikke længere blot en, der sørger for at udbetale dine dagpenge, hvis du bliver leder, eller står uden arbejde når du er færdig med dit studie. Ønsker du at blive rådgivet omkring din karriere og vil have gode råd til jobsøgning samt have stillet en lang række udviklingsmuligheder til rådighed, så bør du melde dig ind i en a-kasse for studerende. Det giver også rig mulighed for at udvide dit professionelle netværk allerede under dit studie.

Sådan får du dagpenge

For at opsummere hvordan du får dagpenge, når du er færdig med dit studie, har vi opsummeret de forskellige scenarier nedenfor.

  • Du skal have været medlem i minimum 1 år for at få dagpenge fra den dag, dit studie slutter.
  • Hvis du melder dig ind under et år før, dit studie slutter, skal du vente en måned med at få dagpenge.
  • Har du ikke været medlem før dit studie slutter, skal du melde dig ind senest 14 dage efter, dit studie er afsluttet.
  • Melder du dig først ind 14 dage efter dit studie er afsluttet, skal du vente et år, før du har optjent ret til dagpenge.

Du kan også sammenligne alle a-kasser her på hjemmesiden. Det kan du gøre via knappen nedenfor.

SAMMENLIGN A-KASSER

[mashshare]