Guide til supplerende dagpenge

supplerende-dagpengeGår du uden fuldtidsarbejde men har et arbejde på for eksempel deltid, har du mulighed for at kunne få suppleret op med dagpenge. Det giver en stor ro, hvis du måske kigger dig om efter et fuldtidsarbejde. Det kan være økonomisk hårdt at gå uden job, men dette kan dagpenge hjælpe dig med.

Hvis du har et deltidarbejde, når du går ledig, så kan du få supplerende dagpenge ved siden af lønnen fra dit deltidsarbejde. Dette kræver dog, at dit deltidsjob ikke er over 29,6 timer om ugen. Der er dog også et andet krav i form af, at du højest kan få dine supplerende dagpenge i 30 uger ud af 104 uger. Du har altså gode muligheder for at få økonomien til at hænge sammen, selvom du kun har et deltidsarbejde. Der kan være rigtig gode grunde til at tage et deltidsjob, da du dermed bliver på arbejdsmarkedet og viser noget vilje. Du udvider også dit netværk, og hvem ved måske åbner det dørene til et nyt fuldtidsarbejde.

Finder du for eksempel et job på 20 timer om ugen, holder du fast i arbejdsmarkedet og holder dig selv i gang, samtidig med at du får dagpenge i den tid, hvor du søger andet job. Det er en løsning, der ikke findes i mange andre lande, og det er ideelt, når du gerne vil hurtigt tilbage på arbejdsmarkedet. Overvej også nogle af de mange muligheder, der er i din a-kasse og fagforening. Mange tilbyder nemlig kurser i jobsøgning, personlig branding og lignende. Alt sammen noget der kan hjælpe dig tilbage på arbejdsmarkedet. Søger du efter et nyt job på fuldtid, kan det også være en idé at søge bredt, da der derved er større chance for at komme i arbejde igen hurtigt. Her kan et deltidsarbejde være en god løsning, da det som nævnt kan være springbræt til en fuldtidsstilling.

Når du skal have supplerende dagpenge, skal du tage kontakt til din a-kasse, der kan hjælpe dig med, hvad der er smartest for dig i lige præcis den situation, du er i.