A-kasse for selvstændige

Find din a-kasse som selvstændig

Her på a-kasse billig, har du vi samlet alle de bedste a-kasser for selvstændige. Du kan i oversigten ovenfor finde de bedste a-kasser for selvstændige. Ønsker du at læse mere omkring regler, samt hvorfor det kan give god mening at være medlem af en a-kasse som selvstændig, kan du læse mere på denne side. Der er nemlig en række fordele, som du bør kende til, hvis du er selvstændig.
a-kasse-for-selvstaendige

Mange opfatter a-kasse som noget for lønmodtagere. Det behøver det dog ikke kun være. Det kan nemlig give rigtig god mening, hvis du er selvstændig at melde dig ind i en a-kasse. Som selvstændigt står du oftest noget mere usikkert i forhold til, hvis du er lønmodtager. Derfor tror mange fejlagtigt, at man ikke kan være medlem af en a-kasse som selvstændig. En a-kasse kan faktisk være en stor sikkerhed for dig som selvstændig, eftersom du kan få dagpenge, hvis nu din virksomhed en dag går konkurs eller lignende.

Dog skal du være opmærksom på, at det ikke er alle a-kasser, der tillader selvstændigt erhvervsdrivende at blive medlem hos dem. Du kan nedenfor læse mere omkring det at være medlem af en a-kasse som selvstændig.

A-kasse for selvstændige: Få ret til dagpenge

Når man er selvstændig, kan man godt have urolige nætter, hvis man ikke tjener nok penge til at kunne få brød på bordet og holde forretningen i gang. Her kan det give god mening at have dagpenge i ryggen, hvis det skulle galt. Det giver dog altid god mening at kende til reglerne. Som selvstændig kan du nemlig få dagpenge i op til 2 år, hvis du bliver ledig. Dog skal du i mellemtiden stå til rådighed for arbejdsmarkedet eller tage en uddannelse. Der er en række krav, som du skal overholde, for at kunne få dagpenge som selvstændig.

  • Du skal have været a-kasse medlem i minimum 1 år.
  • Du er jobsøgende og står til rådighed for arbejdsmarkedet.
  • Du er ikke længere en del af din virksomhed. Den er frasolgt, lukket eller overdraget til anden part.
  • For at kunne få ret til dagpenge, skal du også være tilmeldt et jobcenter.
Hvornår kan jeg så få dagpenge?
Hvis du selv er “kommet af” med din virksomhed, vil du kunne få udbetalt dagpenge efter 3 uger, såfremt du har opfyldt ovenstående krav. Er din virksomhed gået konkurs eller blevet solgt under tvang, så er du berettiget til at få dagpenge efter 1 uge.
Hvis du har behov for et lån
Kommer du i en situation, hvor du skal låne penge som selvstændig, er chancen for at du bliver godkendt noget bedre, hvis du er medlem af en a-kasse og er forsikret gennem dagpenge. Det fungerer nemlig som en form for sikkerhed for dem.
Hvor meget kan jeg få?
Hvor meget du kan få i dagpenge udregnes i de fleste tilfælde ud fra fra, hvor meget økonomisk overskud, du har haft i dine 2 bedste år som selvstændig. Det er her de 2 bedste år inden for de seneste 5 år, du har ført regnskab. Opfylder du en række kriterier, kan du også få udbetalt en fast sum.

Ønsker du supplerende dagpenge, så er dette kun en mulighed, hvis du driver din virksomhed som en sidebeskæftigelse til et lønnet job. Det er kun muligt, hvis du gjorde dette, inden du blev ledig.

[mashshare]