Billig Fagforening

Find din nye fagforening

Skal du bruge ny fagforening, eller skal du meldes ind i en for første gang? Her hos Akassesammenligning.dk har vi samlet alle de bedste fagforeninger i landet i en nem og overskuelig guide, så du nemt og hurtigt kan danne dig overblikket og melde dig ind i den fagforening, der passer bedst til dig.  I oversigten får du alle de informationer og oplysninger, du har brug for, for at kunne træffe beslutning omkring, hvem du ønsker skal være din nye fagforening. Vi har ligeledes skrevet en oplysende guide omkring, hvad en fagforening er, samt nogle gode råd til valg af sådan en.

Hvad er en fagforening?

fagforeningEn fagforening er en form for organisation, der har været at finde i Danmark siden 1800-tallet. Der er dog stor forskel på, hvordan fagforeningerne var dengang, og hvordan de er i dag. I dag er de typisk organiseret i mindre afdelingerne rundt omkring i landet. De startede som mindre organisationer, der efterfølgende blev landsdækkende. En fagforening er til for at yde juridisk hjælp, hvis der skulle opstå problemer på din arbejdsplads – for eksempel i forbindelse med løn, du pådrager dig en arbejdsskade med videre. En fagforening er på din side, og er til for at hjælpe dig, så du bliver behandlet retfærdigt ude på arbejdsmarkedet.

Ud over at være der for dig, så tilbyder en fagforening også en masse hjælp til dig i form af vejledning inden for din karriere. Det kan være emner som udvikling, jobsøgning, lønforhandling samt arbejdsglæde. Dette vil ofte foregå via en-til-en rådgivning eller via kurser, workshops eller webinars. Er du med i fagforening og ønsker at udvikle dig personligt, er dine muligheder for dette altså rigtig gode. Hvilke muligheder du har, afhænger dog meget af, hvilken fagforening og a-kasse, du er medlem af.

Der er fagforeninger, der udelukkende har medlemmer fra en bestemt branche. Der findes for eksempel fagforeninger kun for lærere, ingeniører og journalister. Der er ligeledes nogle fagforeninger, der har medlemmer fra alle brancher. De hjælper dagligt et hav af mennesker med at få de rette forhold på arbejdsmarkedet, ligesom de også har til opgave at være med til at forhandle overenskomster. Når en fagforening indgår i en forhandling, repræsenterer de deres medlemmer, og de har derfor meget at skulle have sagt. Det er deres opgave at sørge for, at du får så gode forhold som muligt på arbejdsmarkedet. Det kan være inden for løn, arbejdstider med videre.

I Danmark er der ingen lov der siger, at du skal være medlem af en fagforening. Det koster dog ikke et særlig stort beløb, i forhold til hvad du får ud af det. Du har adgang til en stor mængde viden, der kan hjælpe dig, hvis du har problemer på din arbejdsplads, eller hvis du ønsker at udvikle dig personligt, så du kan fremme din karriere. For at være medlem af en fagforening, er det ikke et krav, at du er medlem af en a-kasse. Dette tror mange, men det er faktisk ikke noget krav. For at være med i en a-kasse, behøver du ligeledes ikke at være medlem af en fagforening.

Det kan du få hjælp til

Som nævnt så er din fagforening, der for at hjælpe dig. De står klar til at hjælpe dig, hvis dine vilkår og forhold ikke er i orden på din arbejdsplads. Vi har neden for beskrevet nogle af de ting, din fagforening for eksempel kan hjælpe dig med.

  • Arbejdstider

Hvis du arbejder for meget, eller har urimelige og skæve arbejdstider, så kan din fagforening hjælpe dig. De kan også bistå dig hjælp.

  • Løn

Din løn er et af de vigtigste områder, som din fagforening står klar til at hjælpe dig med. Du kan få hjælp, hvis du ikke modtager din løn, er lønnet for lavt, ikke får de rette tillæg eller har for meget overarbejde.

  • Arbejdsforhold

Har du problemer med for dårlige eller urimelige arbejdsforhold, så kan du også hente hjælp til dette. Fagforeningerne har en række professionelle folk, der har stor viden inden for forskellige områder. Her er arbejdsforhold et af dem.

  • Opsigelse

Står du i en situation, hvor du er blevet opsagt uden nogen saglig årsag, så kan du få hjælp til dette. Det kan også være, at du ikke føler dig behandlet retfærdigt. Her kan du modtage hjælp fra din fagforening, så du bliver behandlet retfærdigt.

En fagforening kan hjælpe dig på mange forskellige områder, og de ovennævnte er nogle af de mest kendte. Med en fagforening i ryggen, er du altid sikret juridisk hjælp, hvis du skulle få behov for dette. Priserne for at være med i en fagforening er relativt små i forhold til, hvor meget man får ud af dette.

Hvad koster et medlemskab i en fagforening?

Inden du melder dig ind i en fagforening, giver det god mening at sammenligne priser med hinanden, så du kender det rette prisniveau. For at hjælpe dig med dette, har vi sammenlignet de bedste fagforeninger og a-kasser i toppen af denne side, hvor du finder oplysninger omkring priser, fordele ved de enkelte foreninger samt hvem der kan blive medlem.

Kigger man på priserne for fagforeninger, så starter de fra omkring 39 kr. ved Krifa og slutter oppe på 442 kroner ved 3F. Vi anbefaler, at du altid holder godt øje med, hvad der er i de forskellige medlemsskaber. Når du har fundet den rette fagforening for dig, kan du komme direkte videre til indmelding ved at klikke på den grønne knap.

Billig fagforening – dårligere end en dyr?

billig fagforeningDer er mange, der tror at en billig fagforening er dårligere end en dyr fagforening. Det er dog en fejlantagelse, da der ikke nødvendigvis behøver at være den store forskel. Inden du vælger, om du vil melde dig ind i en billig fagforening eller en dyr, er det dog en god idé at overveje, hvad du har af behov. Ønsker du eksempelvis er være medlem i en branchespecifik fagforening, eller i en tværfaglig? Du kan med fordel undersøge, om der er en specifik for din branche. Det kan være en god ting, da et fagforbund med et indgående kendskab til din branche, bedre vil kunne hjælpe dig.

Der er dog som sådan ikke forskel på, hvad en billig fagforening tilbyder, hvis man sammenligner dette med en af de dyrere. De står klar til at hjælpe dig med juridisk hjælp, hvis du bliver behandlet uretfærdigt på din arbejdsplads. Hvis du er tilfreds med denne hjælp, kan du ligeså godt vælge en af de billige fagforeninger, da de kan hjælpe dig med dette. Det er oftest de tværfaglige fagforeninger, der er de billigste fagforeninger. Kombinerer du dette med et medlemskab i en a-kasse, kan du få en rigtig fornuftigt pris, hvis du har begge medlemsskaber. Desuden kan det jo trækkes fra i Skat.

Mange vil gerne finde den billigste fagforening og en billig a-kasse. Det er der som sådan heller ikke noget i vejen med. Det er blot vigtigt, at du husker dine behov, så du ikke får meldt dig ind et forkert sted, hvor du ikke får så stor værdi, som du måske havde håbet på. Vi håber, at vi med vores fagforening sammenligning har været med til at hjælpe dig til at finde det helt rette fagforbund for dig.

Forskellen på en fagforening og en a-kasse

Mange tror fejlagtigt, at en fagforening og en a-kasse er nøjagtigt det samme. Det er det dog ikke. En a-kasse hjælper dig med den økonomiske tryghed i form af dagpenge, hvor en fagforening hjælper dig med juridisk hjælp. Du kan i en a-kasse få dagpenge, hvis du bliver ledig.

En fagforening giver dig altså ikke dagpenge, men står derimod klar til at hjælpe dig, hvis du bliver mødt af uretfærdigheder på din arbejdsplads. Det kan for eksempel være, hvis du bliver fyret uden en saglig grund, eller hvis du har nogle urimelige arbejdstider. Der er mange ting, som en fagforening kan hjælpe dig med. Vi har tidligere i denne artikel beskrevet, hvordan du kan få hjælp.

Fagforeninger i Danmark

fagforeningSom du sikkert allerede er bekendt med, så findes der rigtig mange forskellige fagforeninger i Danmark. Nogle er meget begrænsede og har kun medlemmer i en branche, hvor andre er tværfaglige og dækker alle brancher. Der er mange forskellige fagforeninger, og for at nævne nogle af de store, så er der for eksempel Krifa, Det faglige Hus, Ase, 3F, Frie Funktionærer med videre.

Mange fagforeninger tilbyder også medlemsskab i en a-kasse, og der kan altså her være rigtigt gode penge at spare for dig, hvis du har medlemsskab ved det samme firma. I vores oversigt er det ikke samtlige fagforeninger, der er med. Vi har valgt at de mest populære med og nogle af dem med flest medlemmer. Hvis du har spørgsmål omkring medlemsskab i de enkelte, og du ikke mener, at vores oversigt giver dig svar på det, du eftersøger, anbefaler vi, at du tager kontakt til den fagforening, du har spørgsmål til.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Underssider