ASE

ase a-kasseASE er den femte største a-kasse i landet, og det er den med flest medlemmer, der er selvstændige. Et af ASE’s store mærkesager er at tænke i muligheder, hvor andre tøver. ASE er en tværfaglig a-kasse. Det betyder, at du kan være medlem af ASA, uanset hvilken branche og baggrund, du har.  Som nævnt er ASE den femte største a-kasse med intet mindre end 150.000 medlemmer. Her af er cirka 50% selvstændige og  cirka 50% er lønmodtagere. Det er ligeledes en medlemsejet a-kasse. I og med at de har mange medlemmer, dækker ASE bredt med afdelinger i hele landet.

Kontingent hos ASE

Ønsker du et medlemsskab hos ASE, så er der flere forskellige slags medlemsskaber. Som nævnt er a-kassen tværfaglig, og det betyder at det både er studerende, lønmodtagere og selvstændige, der kan være medlem. Der er dog forskellige former for medlemsskaber. Du har mulighed for at betale til efterlønsordningen, men det er dog ikke noget, du behøver.

Er du selvstændig, så koster et medlemsskab hos ASE 480 kroner, hvis du betaler månedligt. Betaler du pr. kvartal er medlemsskabet 1440 kroner. Efterlønsbidraget månedligt ligger på 488 kr, og vælger du pr. kvartal er efterlønsbidraget 2904 kroner.

Som lønmodtager koster det 467 kroner at være medlem af ASE, hvis du betaler månedligt. Opkræves der per kvartal, koster det 1401 kroner. Efterbidrag koster 488,-  ved opkrævning månedligt og 1464,- ved opkrævning per kvartal.

Studerende hos ASE

Er du under uddannelse, elev eller lærling og samtidig er under 30 år, så er det helt gratis at være medlem af ASE a-kasse. For at være berettiget til dagpenge, skal du dog huske at melde dig ind, senest et år før du afslutter din uddannelse. Der er som studerende rigtig meget hjælp at hente i en a-kasse som ASE.

Der er nemlig mulighed for at få hjælp til jobansøgninger og CV, ligesom du kan komme på flere forskellige kurser. Er du over 30 år, vil du skulle betale til a-kassen på lige fod med gebyret svarende til at være lønmodtager.

Selvstændig

Er du selvstændig, så er du i din ret til at modtage dagpenge 3 uger efter, du stopper med at drive dit firma. Med et medlemsskab hos ASE, får du tilskud til at uddanne en ansat hos dig eller dig selv ved hjælp af tilskud fra staten. Det er med til at dække den løn, du mister samt den manglende omsætning. Det er muligt at komme på disse kurser på AMU centre og diverse skoler.

Det er altid muligt at blive medlem af ASE fagforeningen, der også hedder ASE selvstændig, hvis du er selvstændig. Det er en forening, der er lavet for at være med til at give selvstændige de bedste vilkår. De arbejder sammen med politikere og andre, der kan være med til at gøre vilkårene bedre for selvstændigt erhvervsdrivende.

Det giver dig samtidig en række midler, du kan bruge, når du skal drive din virksomhed. Du får blandt adgang til en lang række skabeloner til for eksempel kontrakter. Der er ligeledes mulighed for at få inkassorådgivning samt nogle værktøjer til ledelseshjælp.

Der er ydermere rådgivning omkring, hvis du har medarbejdere. Du kan blandt andet få hjælp til at lave de rigtige kontrakter samt hjælp til at håndtere emner som barsel og lignende situationer, der kan opstå.

Lønmodtager

Du kan også være medlem af ASE, hvis du er lønmodtager, da det jo som bekendt er en tværfaglig a-kasse. Vilkårene for dagpenge er fuldstændig de samme, som hvis du er medlem af andre a-kasser. Har du selv sagt op i dit job, eller er skyld i, at du er blevet opsagt, så vil det være muligt at få dagpenge efter 3 uger. Er du blevet opsagt på “normal” vis, så vil du være berettiget til at modtage dagpenge den første dag, hvor du er ledig. Det er vigtigt, at du melder dig ledig på dit jobcenter, hvis du ønsker at modtage dagpenge. Du kan som medlem hos ASE a-kasse deltage i forskellige kurser, workshops i ting, der kan være med til at styrke din  karriere. Du kan også få hjælp, hvis du gerne vil starte din egen virksomhed.

Som lønmodtager i ASE, har du også mulighed for at melde dig ind i ASE fagforening. Du har hermed mulighed for at få juridisk hjælp, hvis der skulle opstå problemer mellem dig og din arbejdsgiver. Du kan ligeledes også få rådgivning, hvis du skal på barsel eller andet.  Et medlemsskab i ASE fagforening koster kun 67 kroner i måneden, og det er fuldstændig frivilligt, om du vil være medlem eller ej. Du kan sagtens kun være medlem af fagforeningen, såvel som du kan nøjes kun at være medlem af a-kassen.

Her hos Akasse-billig.dk har vi samlet alle de bedste a-kasser og fagforeninger og sammenlignet dem med hinanden. Du kan finde vores komplette oversigt over a-kasser her.

BLIV MEDLEM HOS ASE